HTML

Azértse

Mókás dolgokról meg egyéb érdekességekről. Tök izgi.

Friss topikok

  • LoverCase: ÚJ posztok! Atom! (2012.04.06. 12:53) Csókay
  • törzsmókus: nekem határozottan szimpatikus, hogy nem azok a napok lettek nemzeti ünnepek, amelyeken fegyvert f... (2011.11.16. 13:54) forradalmak és emlékezések
  • Win Elen: +1 :-) (2011.08.26. 11:30) Szabadalmakról
  • KerteszAdam: A művi abortusznak ma is van legális, és illegális formája. Gondolom pénz miatt, vagy nyilvánosság... (2011.01.16. 02:31) kezdődik a 4 év wishful thinking
  • KerteszAdam: Kötelezővé nem szabad tenni, mert attól komolyabb dolog, mintsem hogy muszájból hallgassák. Viszon... (2011.01.16. 02:00) Liberalizmus

2013.03.13. 23:09 flugi_

Majdén, majdén!

Van egy kiváló, gyerekeknek szóló okosság, ami úgy szól, hogy

ha elveszel, és segítségre van szükséged, szólítsd meg az első felnőttet aki arra jár, és ne várd meg hogy egy felnőtt jöjjön oda hozzád!

A jótanács elve egyszerű: a magától felajánlkozó felnőttek között arányaiban nagyobb a hátsó szándékkal rendelkező. Ha valaki hajlamos gyerekrabolni vagy egyéb gonoszságra, akkor valószínű, hogy a visszaélés lehetőségét felismeri és próbálkozik is. Ez egy logikus és egyszerű szabály.

Mármost ha megnézzük a magyarországi politikai színteret, azt látjuk, hogy immár betetőzött a politikai hatalomtechnikával sakkozók sikere. Áder például aláírja az alkotmánymódosítást, ami után minden este hálásak lehetünk a kormánynak, hogy valahogy elmúlt a nap, noha közénk is lövethettek volna. Persze nem csak Áder szolgálja ki teljes mértékben a hatalomtechnikai stratégát, ez szinte minden pártba belépési feltétel, ami persze siker esetén megtérül. A kivételpártok meg szakadozgatnak meg dilemmáznak, mert azt hiszik, hogy fontosabb felelősségteljesnek lenni mint hatékony hatalomtechnikusnak, egy stratégákkal súlyosan terhelt közegben.

Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy az lenne jobb berendezkedés, ha a képviselőket véletlenszerűen választanánk meg. Egyszerűen tapasztalat, hogy azok között, akik felajánlkoznak, arányaiban sokkal több a nyerészkedésre játszó gazember.

Az se lenne rossz, ha nem érezném magam dekorációnak egy társasjáték pályáján, ahol Orbán áll nyerésre, mert talált egy apróbetűs részt a játékszabályban, ami szerint ő átírhatja a szabályokat mert hatost dobott.

Szólj hozzá!

Címkék: politika alkotmány


A bejegyzés trackback címe:

https://flugi.blog.hu/api/trackback/id/tr865133639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása