HTML

Azértse

Mókás dolgokról meg egyéb érdekességekről. Tök izgi.

Friss topikok

  • LoverCase: ÚJ posztok! Atom! (2012.04.06. 12:53) Csókay
  • törzsmókus: nekem határozottan szimpatikus, hogy nem azok a napok lettek nemzeti ünnepek, amelyeken fegyvert f... (2011.11.16. 13:54) forradalmak és emlékezések
  • Win Elen: +1 :-) (2011.08.26. 11:30) Szabadalmakról
  • KerteszAdam: A művi abortusznak ma is van legális, és illegális formája. Gondolom pénz miatt, vagy nyilvánosság... (2011.01.16. 02:31) kezdődik a 4 év wishful thinking
  • KerteszAdam: Kötelezővé nem szabad tenni, mert attól komolyabb dolog, mintsem hogy muszájból hallgassák. Viszon... (2011.01.16. 02:00) Liberalizmus

2009.05.26. 00:50 flugi_

Ez a kutya ugat, nem harap

Van ez a jobbikos OVB ember, bizonyos Novák Előd. Azt hiszem igazi archetípusa a fiatalos populista politikusnak, akinek valóban minden megnyilvánulása mögött a köz szimpátiájának elnyerésére vonatkozó szándék van. Ehhez nem is kell más, mint egy jó imázs és annak következetes végigvitele.

Az imázs most az, hogy a Jobbik nagyon be fog tartani és tartatni (azokkal a fránya magukfajtákkal) minden törvényt, és ennek csak az a feltétele, hogy jól be legyenek szavazva a parlamentbe. Előd ugye az előretolt helyőrség, ő most jól odafigyel az OVB-re, hogy ne kelljen szegénynek megint összetrombitálni egy választás utáni hídlezárást a csalások miatt.

Nos, az eddigi tevékenysége úgy tűnik azt mutatja, hogy vagy nagyon ostoba, vagy nincs szándékában valódi lépéseket tenni. Ugyanis eddig minden lehetséges alkalommal panaszt tett, amit utána, amikor a kötelező köröket le kellett volna futni (pl megjelenni adott időpontban, ügyvédet szerezni egy kizárólag ügyvéddel kezdhető eljáráshoz, stb..), valahogy nem volt ott. Azt gondolom az ostobaság nagyrészt kizárható, Előd eddig ügyesen játszotta a dolgait, lásd kurucinfó.

Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a jobbik szerint a megszerezhető szavazótáboruk sokkal inkább igényli az odamondogatást a valós tevékenységnél. Ebben egyébként egyetértünk. Azok kedvéért, akik oda fognak szavazni, valóban időpocsékolás érdemben tenni bármit is, nem azért szavaznak oda.

Csak ugye mi lesz az imázzsal.

Az odamondogatás, vagy a tuti megmondása egyébként eddig is szívügye volt ennek a körnek. Jól látható ez a plakátháborún. A mi környékünkön kábé lehet tudni, hogy milyen magas a jobbikos aktivista, mert odáig érnek a firkák a szadeszplakátokon. Van minta bőven, jól láthatóan a lefedettség a lényeg, nem a szellemes tartalom.

De ugyanez van cigánytémában. Akárhol összefutok egy jobbikossal, és szóba kerülnek a cigányok, szegénynek egyetlen fókuszban áll össze a téma, miszerint ki akar lyukadni odáig, hogy legyen végre nyíltan kimondható, hogy az egész a cigányok miatt van. Ennyi. Minden érve, amit felhoz, azt célozza meg, hogy a cigányok a hibásak. Az embernek az az érzése, komolyan azt hiszi, hogy ha végre bemondhatnák a tévébe, hogy a cigányok a hibásak, akkor minden megoldódna. Jólvan ember, mondom, akkor ők a hibásak, legyen, akkor hogyan tovább? És csak les, hogy dehát akkor kész vagyunk, nem? Mit tovább?

Merthogy csinálni valamit, azt nem kell. Ugatni elég.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://flugi.blog.hu/api/trackback/id/tr741143907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása