HTML

Azértse

Mókás dolgokról meg egyéb érdekességekről. Tök izgi.

Friss topikok

  • LoverCase: ÚJ posztok! Atom! (2012.04.06. 12:53) Csókay
  • törzsmókus: nekem határozottan szimpatikus, hogy nem azok a napok lettek nemzeti ünnepek, amelyeken fegyvert f... (2011.11.16. 13:54) forradalmak és emlékezések
  • Win Elen: +1 :-) (2011.08.26. 11:30) Szabadalmakról
  • KerteszAdam: A művi abortusznak ma is van legális, és illegális formája. Gondolom pénz miatt, vagy nyilvánosság... (2011.01.16. 02:31) kezdődik a 4 év wishful thinking
  • KerteszAdam: Kötelezővé nem szabad tenni, mert attól komolyabb dolog, mintsem hogy muszájból hallgassák. Viszon... (2011.01.16. 02:00) Liberalizmus

2008.03.27. 02:44 flugi_

Politikás totó

Nem látunk a jövőbe, de tippelünk rá, aztán vagy nyerünk, vagy nem nyerünk. Mármost a nagy hagyományokkal rendelkező magyar pesszimizmus szerint a mai politikai helyzetből sokféle dolog kisülhet, és egyik rosszabb, mint a másik.

Nagyon magyar leszek most, mert borús lesz ez, meg sírva vigadós.

Itt van rögtön a komoly közutálatot kivívó miniszterelnökünk, aki mintha szándékosan mellőzte volna a zsírpopuláris szólamokat, igyekezett a hűvös értelemre hatni racionális érvekkel, csak hát ilyenkor jobban látszik, hogy hol csúsztat, úgyhogy a nép hülyébbik részének, akinek a racionális érvelés az egyik fülén be a másikon ki, annak egyszerűen ő az elkúrós meg a vizitdíjbevezetős, talán még a gázárdrágítós is, az okosabbiknak meg egy hagyományos politikus, aki megpróbálta így csinálni, és nem jött be. Gyurcsány egyetlen értékes tette az őszödi beszéde volt, és nagy kár, hogy a nép hülyébbik fele nem fogta fel a tanulságot.

Amitől a helyzet igazán szomorú lesz, az a nagy ellenfél hasonló kvalitása. Viktorunk, aki az embereknek sosem hazudott, már Navrasics szájába is beleparancsolta a baromságot, hogy majd a lottóbevételekből. Eleinte csak röhögtem ezen, mint a többin, de azért ez nagyon cudar lesz, ha majd 2010-től kormányoznak.. Márpedig úgy néz ki.

Aztán, hogy még szebb legyen a kép, a liberális pártot a Kóka zsebéből a még kilógó kezek igyekeznek kihúzni, de egyre inkább azt lehet látni, hogy ezt is megette a fene.

A Herényiéknek meg az egyetlen értelmes tevékenységükét kell bocsánatot kérniük. Szomorú vicc ez is. Főleg, hogy tényleg nem sikerült más értelmeset csinálni, mint kivágni a hülyéket a pártból. Mármint néhány hülyét.

De a legkeményebb dolog még csak most jön. A parlamentből kiszorult miép romjain virágzó jobbik meg a gárda egyre nagyobb. A gárda igazi válogatás agyatlan suttyókból, a tagság durva része köztörvényesen büntetve volt. Egy ilyennek közgazdaságot magyarázni nem csak azért reménytelen, mert agyilag rövid az alapfogalmakhoz is, hanem mert nagy ívben leszarja a kérdést is. Ha valaha kormányzati tényező lesz ez az "egy szabad Magyarországon akarok éhen halni" életérzés, azt tömegek fogják megszívni.

Szerencsére ilyen nem lesz. A gárdát a következő két év el fogja törölni. Most felvesznek még egy csomó embert. Előbb-utóbb sikerül az egyik gárdatagnak elvesztenie a fejét, és jó nemzetőrségből bántania a nemzet valamelyik ellenségét, mondjuk egy olyan szemét racionalista értelmiségit, mint én, esetleg valamelyik mihaszna kisebbségit. Ez még 2010 választások előtt megtörténik, és a szocik nem hagyják majd elsikkadni az olcsó népszerűség lehetőségét, és komoly példát statuálnak a tökegyszerű köztörvényes önbíráskodásból és garázdaságból. A válogatott agyatlan banda ettől majd szentül hiszi, hogy társuk politikai foglya az illegitim hatalomnak. És az agyatlan banda valószínűleg még akkor is tartja hasznos és jámbor szokását, a lőgyakorlatozást, ami hirtelen akár jól is jöhet. Ritka csúf dolgok lehetnek ebből.

Meglehet, hogy nem így történik majd, hanem kibírják a választásokig, és a következő, fideszes érában képzelik a kiteljesedést, ami nem is olyan lehetetlen. A fidesz és a miép sunyi kooperálására szép példa volt a 02-es szavazatszámlálás, amikor a tegnap még dehogyiskoalázunkamiéppel duma ment, ma meg már fideszpluszmiépnek ennyimegennyi szavazata van.. És a fideszt sosem zavarta, ha nagyonbarmok mellett kellett kiállni, csak mert a hibát bevallani rosszabb mint az ősbűn, gondoljunk csak a Grespikre.

Érdemes kicsit belegondolni, és ízlelgetni, hogy a gárdának elintézi a Vona, hogy hivatalos kormánytestület legyen, igazoltatási jogkörrel. Árgus szemmel figyelik majd a rendet, mint most a tilosrádiót szenteste. Nyamm, nyamm, akinek már fájt a demokrácia, és úgy megmártózott volna valami diktatórikus ízű dologban, az ezt imádni fogja. Újra fellendülhet majd a liberális oldal, szamizdatot adhat ki, végre megint veszélyes lesz igaz embernek lenni. Ez ám az élet..

Hát nemtudom mi lesz ebből. Annyit már elért nálam a jobbik, hogy azóta az adóm egyszázalékát a tilosnak adom, pedig egyáltalán nem hallgatom, egyszerűen az igazságérzékem kompenzálni akarja az ostobaságból eredő károkat. A másik százalék természetesen a katolikus egyháznak megy, aminek sokat köszönhetek. Szerinted ez nem klappol?

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://flugi.blog.hu/api/trackback/id/tr22398492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnármaki 2008.04.01. 18:00:02

Ebben a bejegyzésben nagyon kevés az igazságtartalom.Egyszerűen butaság és nem tükrözi a valóságot,nem sírva vigadós hanem szánalmasan bárgyú gondolatok ezek.Sajnos.Jól tükrözi a "pártatlan" emberek összeesküvés-elméleteit és saját kis teóriáit.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2008.04.01. 19:53:47

jepp, gondoltam, hogy a politikás lesz az első komment helye.

Annyira nem kell komolyan venni. Totó. Lehet tippelni, viszont.

Molnármaki 2008.04.02. 18:17:26

Korrekt válasz,elfogadom!Azt szeretném még megkérdezni hogy a KDNP-ről mi a véleményed keresztényként?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2008.04.02. 22:10:41

a "keresztény párt" és a "keresztény politikus" oximoronok. Ilyen állat nincs. Olyan van, hogy valaki politikus, és közben keresztény, de a politikussága a keresztényi elvek kárára KELL hogy váljon. Ennek rendkívül egyszerű oka van: a politikusság leglényege a hatalomszerzés és hatalom megtartása, hogy a politikai hatást (ami akár lehet a keresztényeknek/kereszténységnek jó is) kifejtse. A keresztény ember viszont a keresztény elvek szerint szerény, visszahúzódó, szolgai magatartást kell kövessen - amennyiben a kereszténység az elsődleges.

Magyarul nem lehet a kereszténység nevében hatalomért törekedni.

Ez benne is van a Bibliában egy szép történetben. Amikor a sátán megkísérti Jézust, akkor az egyik próbatétel az, hogy (politikai) hatalmat kaphatna a Földön. Sok hittanos teszi fel a kérdést, hogy hé, dehát itt megtehette volna Jézus azt, hogy ezt elfogadja, és aztán a hatalmánál fogva mindenhol minden szenvedést megold, mindenki szép és jó lenne utána, nem lennének diktátorok, stb, stb.. Azonban Jézus nem fogadja ezt el, mert a keresztény ember nem politikai vagy más erővel kényszeríti az akaratát a többiekre, hanem jó példával jár elöl.

A KDNP-re ezért én úgy tekintek, mint egy hagyományos néppártra, amelyik a keresztény egyházak által felépített közbizalommal szeret visszaélni. Megmozdulásaik is jól tükrözik ezt, az evangéliumi útmutatásnak esetenként szöges ellentétét képviselik, gond nélkül alárendelik a politikai céloknak a keresztény elveket.

megérne ez egy külön postot..

Molnármaki 2008.04.03. 17:04:41

Köszönöm hogy őszintén leírtad a véleményed,várom a további érdekes bejegyzéseket a blogodon!
süti beállítások módosítása